Smakprov!

Kategori: Allmänt

Här är ett litet snapshot på en film från tajta race på bankappen under Norrlandsmästerskapen i Express!

Bottenhavsreggatn 2012

Kategori: Allmänt

Lite sen uppdatering om bottenhavsreggatan, 3 dagar av kappsegling i Umeå med väldigt blandade vindförhållanden.
 
Vi på WillyX hade lite problem med en tjuvstart första dagen så vi lyckades inte kvala in på någon total, men på den kortare havskappen lyckades vi knipa en 1a plats bland expresserna. senare under ban seglingarna på lördagen seglade vi stadigt men lyckades tyvärr inte ta oss upp på någon pall plats i slutet.
 
 
 
Under den kortare havskappen på Fredagen höll vi även på att få en spinnaker upp i masttoppen då lovart gajjen var väldigt nära på att vilja gå av i dom hårda byvindarna... Men lite snabba beslut att ta ned spinnakern kapa gajjen knyta ihop, och upp igen så fixade vi det utan att tappa ledningen!
 

Ulvön 2012

Kategori: Allmänt

Då var Ulvön avklarat för iår, men lite annorlunda är tidigare. Mats och Ola seglade torsdags seglingen medans vi andra inte kunde komma ifrån jobb... Mats och Ola lyckades ändå fixa en 3dje plats med några inhoppare i besättningen.
 
Fredags seglingen fick dom tyvärr inte ihop till en hel besättning och fick ligga kvar i hamn.
 
På lördagen var vi alla utom Tomas och Marcus i besättningen, Vi fick verkligen testa grejjorna i vindar uppemot 15 m/s. Trots lite missbedömingar lyckades vi knipa en 4dje plats!
Efter att blivit bogserade i 10timmar hemåt laddar vi nu om för Norrlands mästerskapen till helgen på hemmaplan i Obbola.
 
 
Olle fick agera bogserbåt från Ulvön då det var stiltje... 
 
 
Ola spanar ut över havet utanför skagsudde.
 
Spinnaker race mot Petter och besättning.
 
 

Träningsläger avklarat!

Kategori: Allmänt

Ihelgen körde vi alltså ett träningsläger inför bottenhavs regattan, vilket vart väldigt lyckat! Enda problemet var ju dock att vinden låg på cirka 1 m/s hela helgen så alla båtar klarade inte ens att ta sig ut till Norrbyskär. Men vart en bra helg endå med lite bryggsegling och aftersail med badtunna,pilbåge och luftgevär.
 
 

SM träning med aftersail

Kategori: Allmänt

Nu laddar vi för lite träningssegling under lördag med några andra expresser från Umeå, Vädret verkar väldigt lovande men dock lite lite vind. Blir nog väldigt bra ändå med en härlig aftersail på kvällen med badtunna och grill!!!

skadan åtgärdad

Kategori: Allmänt

Gick otroligt smidigt att spackla igen skadan på kölen, vi fick tyvärr använda vit färg men det vart ju ganska snyggt! Nu laddar vi för lite tränings segling på Sm bana med dom andra ume expresserna på lördag. Seglingarna kommer att ske mellan norrbyskär och norrbyn!